Over voeding

De groeifase is van groot belang voor het toekomstige leven van de pup. Tijdens de groeifase krijgt het lichaam zijn uiteindelijke vorm en samenstelling. Weefsels en organen groeien uit en sommigen hebben daarmee tevens hun eindstadium bereikt, omdat zij ooit meer opnieuw gevormd kunnen worden. Weefsels zoals kraakbeen en zenuwweefsel zullen zich dan ook na beschadiging nooit meer volledig herstellen.

Het beste begin voor een pup.

Dit betekend dat we als eigenaar tijdens de groei voor de beste omstandigheden moeten zorgen, zodat de pup het maximale uit zijn aangeboren mogelijkheden kan halen.

Natuurlijk heeft al een deel van de groei plaatsgevonden in de baarmoeder van de moederhond, maar daar kunnen we niets meer aan veranderen. Nu moeten we zorgen dat de rest van de groei zo goed mogelijk verloopt.

Hierbij geven wij u informatie over voeding van de pup. Voor een goede en gezonde groei heeft de pup bouwstenen nodig die door de voeding geleverd moeten worden. Een mindere kwaliteit voeding kan gemakkelijk tot problemen leiden in de groei met alle gevolgen van dien. Sommige gevolgen door een minder kwaliteit voer komen pas jaren later aan het licht.

Een etensbak: je kunt er uit eten en in slapen.

Hieronder staan tien adviezen die onder de link .

1. Voer een volledige en uitgebalanceerde voeding en verstoor de balans niet!
2. Kies een A-merk voeding.
3. Kies een voeding die het meest geschikt is voor uw pup.
4. Geef geen baby, peuter- of kindervoeding aan uw pup.
5. Let op de samenstelling van de voeding.
6. Let op de kwaliteit van de voeding.
7. Kies verantwoorde kauwmaterialen.
8. Voorkom overconditie bij uw hond.
9. Voer toevoegingen alleen op medische indicatie.
10. Veranderingen van voeding dienen geleidelijk ingevoerd te worden.