Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog – 5

De vorm van de Fig 04 toont de juiste voorvoeren, deze zijn recht zeer weinig naar buiten gedraaid, van middelmatige grootte en vrijwel rond. De tenen aaneengesloten en dik, goed gebogen, waardoor de knokkers hoog en zichtbaar worden.

Fig 03 toont de juiste staart.
Fig 05 is accentabel, mits hij niet is ingegroeid.

De staat moet laag zijn aangezet. Hij moet matig lang ( eerder kort dan lang ) zijn, dik aan de wortel en snel verdunnen tot een spitse punt. Hij moet naar beneden worden gedragen zoals fig 04 laat zien. De hond mag hem niet over de rug dragen.

Beharing: De beharing moet fijn aanvoelen, kort dicht en zacht. De kleur moet eenkleurig of Smut wezen ( d.w.z. eenkleurig met een zwart masker of snuit). De enige kleuren zijn eenkleurig, gestroomd, rood met zijn tinten, wit en bont.

In geen geval ZWART of  BLACK AND TAN. Helaas zien we deze kleuren wel steeds meer in het straatbeeld

Engelse Bulldoggen zijn rustig, goedmoedig en eerder verlegen dan opdringerig. Zij houden van gezelschap van mensen maar vooral ook van kinderen.
Een Engelse Bulldog interesseert zich niet veel voor andere honden. Gevechten met andere honden zal hij niet snel beginnen maar loopt er ook niet voor weg. Een Engelse Bulldog kan het goed vinden met andere huisdieren als u hem daar aan wendt.
Een Engelse Bulldog is intelligent. Hij kan veel leren maar overdrijf het niet. Zijn opvoeding kan in alle rust geschieden maar consequentie is erg belangrijk om hem goed opgevoed te krijgen.
Over het algemeen is een Engelse Bulldog niet waaks maar toch zal er niemand ongemerkt bij u binnen komen.

U kunt hem mooi vinden door zijn merkwaardige uiterlijk, maar weet ook dat dit uiterlijk zijn beperkingen met zich mee brengt. Zijn lichaamsbouw laat geen uren lange wandelingen toe maar met een paar keer per dag een ommetje is hij zeer tevreden.
Door de kort gegokte neus snurkt hij in zijn slaap. Hier moet u wel tegen kunnen als u aan een Engelse Bulldog begint.

Een Engelse Bulldog is een leuke en rustig metgezel maar zieker niet geschikt voor iedereen.