Wij willen ons even voorstellen

Wij, Martin en Esther Schootemeijer, leven met onze dochters en bullen in Hekelingen onder de rook van Rotterdam. Maar laat ik bij het begin beginnen. En zo is het hoe het begon.

Max onze eerste bulldog kwam bij ons in 1992. Door de komst van Max maakte wij kennis met dit bijzondere ras; de ENGELSE BULLDOG.

We hadden ons voor we eraan begonnen goed laten informeren maar wat was hij nog leuker dan dat we gedacht hadden. Hij had zo zijn streken, wat niet altijd makkelijk was, maar waar we zo erg om moesten lachen.

We gingen met zijn fokker naar een hondenshow en dat ging best goed. We vonden het erg gezellig zo met al die bullemensen met hun bullen en bullenverhalen dat we er een hobby bij hadden.

En zo kon het niet uitblijven dat we er graag nog een bulletje bij wilde hebben. Voor ons zelf maar ook voor Max. Omdat we graag uit een bepaalde combinatie een teefje wilde moesten we enige tijd wachten. Maar uiteindelijk werd onze Jamie in november 1995 geboren.

Met de komst van Jamie verhuisde wij naar onze huidige woonplaats: Hekelingen een dorp gelegen aan de rand van Spijkenisse.

We gingen van een balkon naar een huis met een tuin wat natuurlijk heerlijk was voor onze bullen. Mede door de ruimte die we nu hadden begon het idee te spelen om ons verder te verdiepen in dit ras en te gaan fokken met Jamie.

Toen het besluit eenmaal gevallen was hebben we een kennelnaam aangevraagd, en Jamie onderworpen aan een gezondheidsonderzoek die destijds nog niet verplicht was.

We hebben bewust voor deze naam “Jester`s Bulldogs” gekozen want deze heeft de volgende betekenis.

Jester betekent nar, joker en als  iemand U kan vermaken dan is het wel een ENGELSE BULLDOG.
Bulldogs hebben wij daaraan toegevoegd om aan te geven welke soort hond wij fokken.

We kregen de naam toegewezen van de raad van beheer en vanaf 22 april 1997 was Jester`s Bulldogs een feit.

En zo werd uit de combinatie The Hopi`s Jamie Lee en Yeoman of Signals of the Seven Seas onze eerste teefjes geboren die de naam Jester`s Bulldogs droegen.

Zij kregen de namen Jester`s Bulldogs Aislinn en Jester`s Bulldogs Arvida.

(Onder de link onze teven kunt u de historie vinden van onze teven. Hier kunt u zien met wie wij gefokt hebben en waarom wij deze keuzes hebben gemaakt.)

Nadat we deze pups hadden grootgebracht en onze teefjes jonge honden waren geworden wisten we het zeker. Dit vonden we zo leuk dat we er zeker mee door wilde gaan.

Zo zijn we samen, mijn man en ik, de cursus kk1 gaan volgen. En sinds 2000 zijn we allebei in het bezit van een kk1 diploma.

Door de komst van onze dochter Ilse in 2001 hebben we de vervolgcursus niet afgemaakt. Het was gewoon te veel van het goede.

In 2005 word onze tweede dochter Anne geboren en groeien zij samen op met onze bulldoggen. Hierdoor zien we pas hoe lief bulldoggen zijn voor kinderen. En is onze liefde voor dit ras alleen maar verder toegenomen.