De aanschaf van een Engelse Bulldog pup

Als u zeker weet dat de Engelse Bulldog voor u de ideale hond is, komt de vraag op hoe u aan een pup komt en waar u op moet letten.
Daarvoor moet u zich verdiepen in het ras en informatie opvragen bij verschillende fokkers. Daaruit zal blijken of een fokker u te woord wil staan, ook als hij geen pups heeft.

Als u een selectie gemaakt heeft uit het aantal fokkers die u benaderd heeft probeer dan een  afspraak te maken met de desbetreffende fokkers zodat u de honden en de mensen kunt leren kennen.

U kunt u laten informeren over zijn honden of over bulldoggen in het algemeen. Zo ook over de aanschafprijs. U kunt u zelf op de hoogte stellen over wat voor aanschafprijs redelijk is voor uw bulldogpup.

PupsZo kunt u een verdere selectie maken van het aantal fokkers waarbij u welkom was om u zelf van informatie te kunnen voorzien. U kunt u zelf afvragen wat de fokker te vertellen had over zijn ras en of u daar iets mee kan. Er moet ook wel een klik zijn voor het geval u de fokker, als u de pup in uw bezit heeft, nog nodig heeft voor als u vragen heeft over uw aangeschafte pup.

Als u wel overwogen heeft besloten bij welke fokker u een pup wilt aanschaffen neemt u wederom contact met de fokker op en vandaar uit zal het contact verder verlopen. Er zal u verteld worden hoe de fokker te werk gaat en u meenemen in de wereld van zijn pups. En niets is leuker dan dat.

U ziet wel, dat als u een bulldog pup wilt aanschaffen daar werk aan vooraf gaat. Een pup aanschaffen mag NOOIT een IMPULS AANKOOP  zijn.

Misschien vind u het onzin en vind u het kopen van een pup gewoon leuk en vind u dat er niet te zwaar aan getild moet worden. Bedenk dan dat een pup geen knuffeldiertje of decoratief element voor de tuin is, maar een levend wezen dat als een volwaardig lid van het gezin zal gaan functioneren. Het kopen van een pup is beslist een plezierige en opwindende bezigheid, die echter niet lichtvaardig mag worden opgevat.

Als u een afwisselend, actief leven leidt, met dagelijkse of wekelijkse veranderringen in uw werkomstandigheden, moet u zich afvragen of u wel zo geschikt bent voor een pup. Deze moet zijn voedsel regelmatig krijgen, met uw hulp socialiseren en geregeld worden uitgelaten om zindelijk te worden. Pas als hij volgroeid is, verdraagt hij wat gemakkelijker onregelmatigheden in zijn voedings- en uitlaatpartoon.

Wanneer een pup wordt gekocht door iemand die zich niet realiseert hoeveel tijd, aandacht en geld het bezit van een hond kost, is het helaas altijd de hond die hieronder moet lijden doordat hij uiteindelijk wordt afgedankt en misschien zelfs in een asiel belandt. Als een fokker u allerlei persoonlijke vragen stelt, moet u dit niet verkeerd opvatten. Hij wil zich er alleen maar van overtuigen of u zijn pup een goed tehuis kunt bieden. Want van onze bulldog pup een asielhond maken is iets wat we absoluut niet willen.