De Engelse Bulldog en zijn karakter.

Naast de algemene karakter eigenschappen zoals goedmoedig, een rustige hond, prettig in de omgang, doorgaans eigenwijs, beschikt hij zeker over een geheel eigen karakter.
Dit is ongeacht het geslacht van de hond. Deze karakter eigenschappen komen uit de hond zelf of zijn min of meer aangeleerd door de eigenaar.

Een Engelse Bulldog is een echte familiehond. Daar waar zijn baas is zal ook de hond zijn. Dit geldt niet alleen voor de huiskamer of keuken maar ze gaan ook net zo makkelijk mee naar het toilet. Het maakt hem niets uit zolang hij maar bij u in de buurt is.
Met meerdere Engelse Bulldoggen in huis is het dan ook oppassen geblazen. Als u niet oplet, en ze liggen achter u, zou u zomaar over ze kunnen vallenDe Engelse Bulldog beschikt over een super eigenschap en dat is dat hij dol is op kinderen en daardoor voortreffelijk met kinderen omgaat. Natuurlijk moet je ze nooit samen alleen laten maar dit is meer om het kind in de gaten te houden.

Wat het kind ook doet de Bulldog zit erbij en kijkt ernaar. Dit kan tot rare situaties lijden.
Bij ons was er wel eens een bulldog die ineens als prinsesje door het leven ging of hij stond daar maar in de tuin met zandtaartjes op zijn platte schedel. Gelukkig zijn het echte goedsullen.

Het eigenwijze in de hond kan ook frustrerend zijn.
Als hij bv. naar buiten moet maar daar geen zin in heeft omdat het regent. Of omdat er door de regen plassen liggen waar hij perse niet “doorheen” maar “omheen” wilt lopenOf in het ergste geval. Hij geen zin meer heeft, om wat voor reden dan ook, om te lopen en midden op de weg gaat zitten. Waarna er een file van auto`s ontstaat omdat er geen beweging in de hond te krijgen is. Dan bent u even niet blij met een hond met karakter.

Maar later zult u inzien dat dit gedrag en zijn karakter wel de reden is dat u niet alleen een leuke hond heeft maar dat hij ook door dik en dun u maatje is. En dit maakt dat mensen zeggen “eens een Bulldog altijd een Bulldog”

Dit beschreven karakter geld natuurlijk wel voor een Bulldog die in goede omstandigheden is opgegroeid. Als een Bulldog geen opvoeding krijgt en u uit onmacht de hond in het nauw drijft komt er ineens een andere bulldog te voorschijn.
Een hond in het nauw gedreven kan alleen maar uitvallen, hij weet niet beter. Vaak wordt er dan beweerd dat het aan de hond ligt maar dat is over het algemeen niet waar.

Daarom is voor mensen die niet gewend zijn met honden om te gaan een goede puppycurcus aan te bevelen. Niet alleen voor de hond maar juist ook voor u, zodat een goede omgang met de hond u aangeleerd word..