De Engelse Bulldog en zijn gezondheid

Net als iedere rashond kent de bulldog ook zijn problemen. Zijn gedrongen hoofd kan voor luchtwegproblemen zorgen, zijn losse plooien voor huidproblemen en zo ook zijn afwijkende skalet. En een bulldog kan natuurlijk nog genoeg klachten krijgen wat niet rasgebonden is.

De afgelopen jaren is er via de rasvereniging(E.B.C.N) wel getracht de gezondheid te verbeteren door middel van het populatieonderzoek. Sinds 2014 zijn er onderzoeken verplicht gesteld door de Raad van Beheer in Nederland en is het populatieonderzoek via de rasvereniging komen te vervallen. De rasvereniging heeft geen invloed meer op de gezondheid van de Engelse Bulldog. De onderzoeken die verplicht zijn gesteld door de Raad van Beheer gelden voor ieder nest waar stambomen voor aangevraagd worden.

Onze Bulldoggen hebben zowel het populatieonderzoek als de onderzoeken van de Raad van Beheer ondergaan. Daarnaast bekijken na ongeveer een jaar of we de door ons aangehouden pup aanhouden voor de fokkerij. Waarna ze ook alle onderzoeken weer zullen ondergaan.  Zo proberen wij de problemen te minimaliseren.

Als uw hond iets gaat mankeren is het van groot belang om naar een dierenarts te gaan die ervaring heeft met bulldoggen. En natuurlijk heeft iedere dierenarts ervaring opgedaan, zoals vaak beweerd word, maar dit is lang niet altijd het geval. Dit soms met desastreuze gevolgen.

Een kliniek die veel ervaring heeft met Engelse Bulldoggen is Dierenkliniek Sleeuwijk(www.dierenkliniek sleeuwijk)

Op de site van Dierenkliniek Sleeuwijk kunt u informatie vinden over de aandoeningen die bij Engelse Bulldoggen voor kunnen komen.