Waarom moeten we waken over het gewicht van onze Engelse Bulldog

Natuurlijk is het heel verleidelijk om de hond lekkere dingen te geven. Vaak word er wanneer wij wat lekkers bij de koffie of thee eten de bull niet wordt overgeslagen.

En uw bulldog vind het allemaal heerlijk en laat het zich welgevallen. En zolang u het blijft geven blijft de bull het eten.

Hij kan nu eenmaal niet nadenken zoals wij dat kunnen. Het plezierige gevoel wat hij krijgt van dit lekkers is maar voor korte duur maar het overgewicht draagt hij heel de dag mee.

Een bulldog is een kortsnuitige en daardoor ademt dit ras anders dan langsnuiten dit doen. Wanneer de bulldog te dik is heeft dit gelijk uitwerking op zijn ademhaling. Alles gaat tenslotte moeilijker. Hij zal ook tijdens het wandelen sneller gaan hijgen of buiten adem raken.

Ook kunnen ze door overgewicht minder goed hitte verdragen minder goed spelen en bewegen. Om op het laast alleen nog maar te kunnen liggen of zitten. Daarom moet u voor hem nadenken en uw bulldog niet te dik laten worden.

Overgewicht heeft zeker ook uitwerking op zijn algehele gezondheid. Hij heeft kans op suikerzieken, hartaandoeningen en gewrichtsklachten. Ook hebben ze minder weerstand tegen infecties en lopen ze meer risico tijdens een eventueele operatie.

Natuurlijk zijn er ook andere factoren die een rol kunnen spelen waardoor uw bulldog dik word. Hij kan dik worden op ouderen leeftijd, na een castratie, sterillisatie of andere medische problemen. Wanneer het een ouderdoms of een castratie of sterillisatie klacht is kan het door senior of light voer verholpen worden. Wanneer u bulldog op onverklaarbare wijze dikker word raadpleeg dan uw dieren- arts. Zo ziet u hoe belangrijk het is om uw bulldog te behoeden voor het krijgen van overgewicht