Reuring in kynologenland

Nadat de Raad van Beheer de brief aan alle fokkers van stamboomhonden verstuurd had, ging er een spreekwoordelijke bom af in Nederland. Zo erg zelfs dat er een vereniging is opgezet om tegen de Raad van Beheer en Dier en Recht te gaan strijden.

Voor verdere informatie over deze stichting verwijs ik u naar de website van Ras en Recht

Stichting Ras en Recht zullen we zeker gaan volgen om te zien hoe alles rondom de rashond ontwikkeld. Het is goed dat Dier en Recht tegenspraak gaat krijgen door mensen die tegengas kunnen geven.

Ook liet het bestuur van de FCI doormiddel van een open brief van zich horen op de social media. De FCI is het overkoepeld orgaan van bijna 100 nationale kennelclubs. De Raad van Beheer is als Nederlandse kennelclub lid van de FCI.
Daarop moest de Raad van Beheer natuurlijk ook weer reageren dus er is over en weer nogal wat aan de gang. Het zijn roerige tijden in de kynologie.

We blijven het volgen omdat de Raad van Beheer moest handelen naar een regel in de wetgeving en in opdracht van het ministerie.
We zijn dan ook erg benieuwd of de regels van de FCI boven de Nederlandse wet staan. We vermoeden van niet.

Ook over de landsgrenzen wordt er in de media over onze kortsnuitige honden gesproken.

Een hondenblad in Belgie

Europa kijkt wat wij in Nederland doen. Helaas zijn we zoals met zoveel dingen weer het beste kindje van de klas. Dit door een stel dierenactivisten in samenwerking met de partij van de Dieren. Hopelijk kan Stichting Ras en Recht voor de kynologie iets betekenen anders zullen er waarschijnlijk nog meer veranderingen voor de rashond gaan volgen.