Let met deze warmte op uw bulldog!!

Met deze dagen gaat u natuurlijk alleen samen met uw bulldog in de auto als het echt nodig is.

Het kan niet vaak genoeg verteld worden maar let met deze temperaturen op uw bulldog. Beperk het uitlaten tot alleen zijn behoefte doen en ga dan weer terug naar huis. De wegen en paden worden met deze temperatuur ook erg warm en uw bulldog kan hierdoor zijn warmte niet meer kwijt en zijn voetzolen kunnen verbranden.
Wanneer uw bulldog in de tuin vertoefd zorg voor schaduw en iets waar hij verkoeling uit kan halen. Vaak regelen ze het zelf door de schaduw op te zoeken wanneer dat nodig is. Maar dan moet dat wel kunnen.
Wanneer u uw bulldog `s avonds uit gaat laten let dan op hem wand vaak heeft hij dan ook nog moeite met de temperatuur. Wanneer u denkt dat het niet gaat neem geen enkel risico.

Om allerlei redenen kunt uw bulldog oververhit raken. In dit geval gooi dan nooit koud water of een natte koude handdoek over hem heen. Dit werkt averechts!! Door kou vernauwen de aderen en door hoge temperatuur ( boven de 42 graden ) stollen de eiwitten in het bloed waardoor het bloed dik en stroperig wordt. Door de combinatie van beiden kan zijn hart het bloed niet meer rond krijgen en vallen stuk voor stuk de organen uit door zuurstofgebrek. Een heel trage maar zeer pijnlijke dood is het gevolg.

Wat moet u wel doen: wrijf de buik of voetzooltjes van uw bulldog in met alcohol ( te koop bij de drogist ): dit verdampt snel en zorgt voor snellere verkoeling dan alleen water. Geef uw bulldog alleen wat te drinken als hij bij bewustzijn is en kan slikken.

Sommige bulldoggn maken dankbaar gebruik van een badje gevuld met water