Wist u dat? – U moet regelmatig het gezicht en de huidplooien van de Bulldog schoonmaken. In de gezichtsplooien kan zich gemakkelijk vuil verzamelen, dat u weghaalt door de plooien met een vochtige doekje of wat creme op een watje schoon te maken. Traansporen zijn soms moeilijk te verwijderen. Door zijn bouw kan een Bulldog zichzelf moeilijk schoonhouden en is daarom op u aangewezen.

Wist u dat? – Ondanks zijn barbaarse afkomst is de huidige Bulldog vermaard om zijn zachte karakter. Hij kan uitstekend opschieten met kinderen en andere dieren en geniet altijd zichtbaar van het gezelschap van mensen.

Wist u dat? – Als u een afwisselend, actief leven leidt, met dagelijkse of wekelijkse veranderingen in uw werkomstandigheden, moet u zich afvragen of u wel zo geschikt bent voor een pup. Deze moet zijn voedsel regelmatig krijgen, met uw hulp socialiseren en geregeld worden uitgelaten om zindelijk te worden. Pas als hij volgroeid is, verdraagt hij wat gemakkelijker onregelmatigheden in zijn voedings- en uitlaatpatroon.

Wist u dat? – Door de grote verscheidenheid aan hondenspeelgoed dat wordt aangeboden, is het maken van een keuze extra moeilijk. Het is verbazingwekkend wat een hondengebit allemaal kan doen met een onschuldig uitziend speeltje, dus let vooral op de veiligheid ervan.

Wist u dat? – Een goede socialisatie houdt niet alleen in dat de bulldog andere mensen ontmoet, maar ook dat hij nieuwe ervaringen opdoet, zoals rijden in een auto, de verzorging van zijn vacht, het aanstaan van de televisie, in drukte tussen de mensen wandelen – de lijst is eindeloos. Hoe meer uw pup meemaakt en hoe positiever zijn ervaringen zijn hoe gemakkelijker hij op nieuwe situaties zal reageren.

Wist u dat? – Het voedsel van uw Bulldog mag niet te koud, maar zeker ook niet te warm zijn: kamertemperatuur is het beste. Er moet altijd schoon water klaarstaan dat u een paar keer per dag ververst; als u uw Bulldog droogvoer geeft, is dit extra belangrijk. Geef uw Bulldog nooit iets terwijl u zelf aan tafel zit, en ook niet na afloop de restjes, want die bevatten meestal te veel vet en zijn te gekruid. Bovendien hebt u er dan geen zicht meer op wat hij aan caloieen naar binnen werkt en u bereikt er alleen naar mee dat uw Bulldog zich als een bedelaar gedraagt als u aan de maaltijd zit. Een gezonde Bulldog behoort flink op zijn voedsel te moeten kauwen. Zo onderhoud u ook het gebit van uw Bulldog. Ander voedsel is meestal pas nodig als de hond wat ouder begint te worden.

Wist u dat? – Bij een Bulldog die veel tijd buiten doorbrengt op een hard oppervlak, zoals beton of tegels, slijten de nagels vanzelf af. Deze hoeven dan dus zelden geknipt te worden –  hooguit tijdens de wintermaanden, wanneer u Bulldog minder vaak buiten is. Niet te min is het goed uw Bulldog als pup al te wennen aan een regelmatige knip- en vijlbeurt van zijn nagels. Sommige Bulldoggen  hebben er een enorme hekel aan bij hun poten gepakt te worden, maar als ze hier jong aan worden gewend, maken ze er geen punt van. Wanneer u het vervelend vind om de nagels zelf te knippen kunt u altijd terecht bij uw dierenarts.